התייעצו איתנו:

מה זה NDA ובשביל מה צריך אותו?

אתם עומדים בפני פגישה עם משקיע פוטנציאלי לעסק שלכם, ורוצים לעניין אותו בהזרמת כספים אשר יאפשרו את המשך פעילות העסק ואולי אף את הרחבתו. אולי הפגישה היא עם נציגי חברה אחרת, אשר רוצה להיכנס אתכם לשיתוף פעולה. נניח – לייצר מוצר ביחד או לשווק מוצר שאתם מייצרים.

אתם מתלבטים. מה כדאי לספר להם על העסק? איזה סודות מסחריים לחשוף בפניהם? מה יקרה אם, בסופו של דבר, עסקת ההשקעה או שיתוף הפעולה לא תצא לפועל, אחרי שהצד השני כבר ביצע בדיקת נאותות של העסק שלכם וקיבל לעיונו מידע סודי ורגיש.

מה יהיה גורלו של אותו מידע סודי ורגיש שכרגע אין לכם עוד שליטה עליו? אולי הוא יגיע לידי מתחריכם?

מה זה NDA

אז מה זה NDA?

בדיוק על מנת למנוע את החששות הללו, יש לשקול להחתים את משתתפי הפגישה על מסמך שנקרא NDA (Non – Disclosure Agreement) שהוא מסמך משפטי, בו מתחייב הצד (או הצדדים – לפעמים מדובר על מסמך הדדי) לשמור בסודיות כל מידע שמועבר בין הצדדים במסגרת מו"מ לקראת התקשרות או במהלך ההתקשרות עצמה.

הגם שרבים רואים במסמך זה 'מסמך סטנדרטי' (כלומר – כזה ש'ניתן למצוא בשנייה באינטרנט'…), חשוב מאוד לדעת, כי למעשה מדובר במסמך מורכב, שכולל התייחסות לסוגיות רבות וחשובות, כאשר כל אחת מהן, אם לא תקבל התייחסות נכונה במסמך, עלולה, חלילה, לגרום לכך שהחתימה על ה – NDA לא תשרת את המטרה שלשמה נועד, או, גרוע מכך, תכבול את החותם עליה באופן שיסכל את המשך פעילותו המסחרית.

בין מכלול הסוגיות או השאלות עליהן צריך לענות מסמך זה ניתן (על קצה המזלג) למנות את הבאים:

  • במידה וההסכם יופר, איזה דין יכול עליו? האם תוכלו להגיש תביעה בישראל או שתיאלצו להשתמש בשירותיו של עו"ד הודי, אנגלי או צרפתי?
  • מה ייכלל בהגדרה של מידע כ'סודי'? האם יהיה זה רק מידע שיוחלף בין הצדדים לאחר החתימה? אולי מידע שהגיע לידי אחד מהם קודם לכן?
  • איך נחייב את הצד השני לשמור על המידע שנעביר אליו? למי יהיה מותר לו להעביר את המידע? באילו תנאים?
  • מה ייעשה עם המידע כההתקשרות תגיע אל סיומה? האם יהיה מותר לצד השני לשמור עותק של מסמכים שנעביר לעיונו? לאיזה צורך?
  • מה יקרה כאשר רשות כלשהי, כגון בית משפט או משטרה, תדרוש מכם לקבל מידע שקיבלתם לעיונכם? האם תהיו חייבים לשתף פעולה ולהעביר להם את המידע? האם תהיו מחויבים בעדכון הצד השני?

ניסוח ה – NDA עליו תחתמו או תחתימו מישהו אחר, חייב להיעשות בידי עורך דין בעל ניסיון בניסוח מסמכים מסוג זה, אשר ידע להתאים את המסמך לצרכים שלכם, באופן שימקסם את ההגנה על המידע הסודי והיקר שלכם.

במידה ואתם רוצים להבין טוב יותר מה זה NDA או שיש לכם בעיות בנושא, אנחנו מזמינים אתכם לתאם איתנו פגישה למיקוד הצרכים שלכם,

עו"ד דב קרנר 052-6371983

 

אהבתם את המאמר?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkedin

השאירו תגובה

מאמרים נוספים

התאמת נגישות לשירותי אינטרנט

תיקון לתקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות לשירות), תשע"ג-2013, העוסקות בנגישות האינטרנט, מחייב ביצוע התאמות נגישות לשירותי אינטרנט הניתנים לציבור, כהגדרתם בחוק שוויון

קרא עוד >

סודות מסחריים

המונח סודות מסחרים מתייחס למידע עסקי רגיש אשר אינו נמצא בנחלת הרבים (כלומר, לא ידוע לכל) ומעניק למחזיק בו יתרון תחרותי משמעותי. נסביר להלן את 

קרא עוד >

הסכם מייסדים

הסכם מייסדים הוא חוזה אשר מטרתו להסדיר את מערכת היחסים בין בעלי המניות הראשונים של חברה במסגרת התאגדותה. להסכם זה חשיבות רבה ובאמצעותו יכולים בעלי

קרא עוד >

לקבלת יעוץ משפטי

הפנייה שלך בדרך אלינו
נדבר בקרוב